Seksualnost – 1. deo

Seksualnost – 1. deo

SEKSUALNOST – kratki podsetnik i uputstvo, 1.deo

SAVRŠENO I POZITIVNO by Vladimir Živković

Bog je savršen i sve što stvori bude savršeno. Zato sve u stvaranju nosi u sebi savršenost i ima savršenu upotrebu.

Šta to znači?

Duše se nalaze na različitim razvojnim stepenima. One nastanjuju različita tela. Zato svako biće nosi savršenost u sebi dok jedino njegove misli i dela mogu biti od najgorih mogućih do najboljih.

Ipak, čak i najgora dela nose u sebi savršenost jer će te posledice tih dela pročistiti i dovesti do odredišta. Na ovaj način ti imaš prava na slobodnu volju, ali nemaš prava da proizvoljno menjaš posledice ponašanja.

Sa svetovnog aspekta, Bog je jedini savršen a sve ostalo je nesavršeno. Zato sa svetovnog aspekta postoje pozitivna i negativna dela. Pozitivna dela su ona koja u velikoj meri donose dobro dok su negativnosti zanemarljive.

To možemo lako uvideti na primeru masturbiranja. Ako čovek nema seksualnog partnera a želi da živi sopstvenu seksualnost, najpoštenije rešenje je masturbacija. Pri masturbiranju možeš napraviti dve katastrofalne greške koje i nisu tako loše kao kod neodgovorne seksualnosti sa drugim živim bićima. Kod masturbacije je loše ako misliš na tuđeg tj. zauzetog partnera. Ako misliš na tuđeg partnera tada posledice po tebe neće biti dobre. Ipak, čak i u tom očajnom slučaju ta druga osoba o kojoj maštaš ako je čista u svom umu i srcu biće zaštićena od tvojih bludnih misli pa će se posledice odraziti samo na tebe. U suprotnom, druga osoba može biti podstaknuta tvojim maštanjima te i ona može imati probleme. Ipak, u ovom slučaju moram da napomenem da događaji i problemi koji se stvore na ovaj način ne mogu biti poželjni a ni pozitivni, iako bi mnogi želeli drugačije. Druga greška se sastoji u tome da misliš na nezauzetu osobu. To je takođe pogrešno, jer to je atak na tuđu slobodu i dostojanstvo.

Dakle, pri masturbiranju ti imaš pravo da misliš na svog partnera ili na neku imaginarnu osobu iz mašte, ako želiš zadovoljenje seksualnosti. Takvo postupanje možda nije savršeno, ali je vrlo pozitivno. To je zbog toga što na taj način dostižeš određeni stepen seksualnog zadovoljenja a da generalno nikome nisi puno naštetio.

Ovo možemo objasniti i putem grubog primera. Nož ima savršenu namenu. Jedna od tih namena je da možeš njime iseći hleb. Ako bodeš sebe ili druge nožem, tada nema govora o pozitivnosti a još manje o savršenosti.

Pouka glasi:

Savršeno postupanje donosi sreću i istinsku ljubav. Pozitivno postupanje donosi zadovoljstvo sobom, ljubavni rast i radost.

Zbog čega ovo govorim?

Da ne bi bio opterećen izmišljenom savršenošću. Da ne bi osuđivao sebe i druge. Da ne bi činio greh putem destruktivne seksualnosti dok misliš kako si sav uglađen, sposoban i savremen.

SEKSUALNOST – kratki podsetnik i uputstvo, 1.deo

SEKSUALNOST – kratki podsetnik i uputstvo, 2.deo

SEKSUALNOST – kratki podsetnik i uputstvo, 3.deo

SEKSUALNOST – kratki podsetnik i uputstvo, 4.deo

Moj Blog na srpskom

Preuzmite Vladimirove besplatne i kupovne elektronske knjige kao i štampana izdanja na vašem omiljenom sajtu:

Vladimir Zivkovic

Vladimir on AMAZON.com

Download Vladimir’s books on Smashwords:

Preuzmi Vladimirove knjige na Smashwords:

Vladimir on  AMAZON.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *