Prepoznavanje

Prepoznavanje

PREPOZNAVANJE

Jedan momak je prosio devojku koju je voleo. Ona nije mogla da pristane jer je bila nesigurna. Dovoljno je poznavao pa je shvatio da je treba nekako ubediti, pravim argumentima. Podsetio ju je kako su pomogli nekim ljudima kada im je to bilo potrebno. Rekao je:
– Ako se budeš udala za mene moći ćemo pomoći celom svetu.
Argument ju je dirnuo i ona je odmah pristala.
Šta ovo znači?
Da devojka nije nosila ideale u sebi, sasvim sigurno bi prosioca smatrala budalom. Ovako, veličinu koju je videla u njemu, bila je u stvari njena veličina. Imala je potrebu za smislenim životom i zbog toga joj je bio potreban neko sa sličnim uverenjem.
Danas ljudi uglavnom jure uživanje. Ako im partner to ne pruža ili prestane da im pruža, oni okreću leđa i odlaze govoreći kako je ljubavi bilo pa nestalo. Tako i veruju kako se odnos ili brak ne mogu spasti. Ipak, brak spašavaju jedino ideali, želja za Bogom i ljubavlju.
Pouka glasi:
Dobro obrati pažnju kakve, ili čak i da li uopšte ima ideale potencijalni partner. Žene se danas pecaju na negativnu moć. To ne bi bilo moguće kada bi žene imale ideale koji su vredni i korisni. Negovanje tih ideala bi štitili ženu od loših i zlih muškaraca. Ovako, pojedine žene govore kako su muškarci u početku dobri dok ne dobiju šta žele, a kasnije tek pokazuju pravo lice. Ipak, prava istina je da žena sasvim sigurno bi mogla prepoznati lošeg muškarca. Samo treba ceniti i poštovati Boga i ideale.
Ideali finansijske potpore i moći muškarca nisu pouzdani niti objektivni. Oni pre oslikavaju nehumanost žene i njenu sklonost ka samodestrukciji. Zato žena iz uvodnog primera ne može nikada nastradati niti nagrabusiti jer sa vrednostima kakve je negovala, stvara sebi priliku da normalan i dobar muškarac može da joj priđe i uđe u njen život i njenu dušu.

4 thoughts on “Prepoznavanje

  1. An fascinating dialogue is worth comment. I feel that it is best to write extra on this subject, it won’t be a taboo topic however usually persons are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

  2. You are so awesome! I do not believe I have read through something like that before. So great to discover someone with some genuine thoughts on this subject. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is one thing that is required on the internet, someone with some originality!

  3. Актуальное зеркало букмекерских контор, переходи по ссылке и получай бонус за первый депозитhttps://1xbet-zerkalo-na-segodnya.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *